Festugens Formål

Christiansbjerg Festuge er udsprunget af Christianskirkens udadvendte uge i april 2016, der affødte en mulighed for gentagelse i 2017. Denne gang valgte vi at kalde det for en "festuge", idet vi ydmygt forventer, at der er brug for sådan en uge og at konceptet kun kan blive større, bredere og bedre i årene frem.

Vores formål med festugen er at skabe en festlig, spændende, sjov og synlig uge for alle de mennesker der besøger, bor og har en hverdag i området Christiansbjerg. Vi håber desuden at de mange forskellige beboerne i Christiansbjerg opdager nye personer at kende, nye steder og at mellemrummet mellem den fremmede og personen bliver mindre.

Naboskab

Udvalget bag dette års Christiansbjerg Festuge 2019 valgte tidligt temaet ”Naboskab” fordi vi jo alle på Christiansbjerg er nabo til nogen; villaejer til villaejer, lejlighed til lejlighed, etage til etage, område til område osv. Vi er på den måde i relation til et andet menneske uanset hvor langt der er i kilometer. Vi har altid en nabo. Og hvordan ser dette naboskab så ud, kunne vi spørge? Det kan være godt og sundt: Der er gode relationer, ofte snakke på vejen eller over hækkene og alle kommunikerer godt. Eller der er reaktioner uden ord; hække klippes ned uden advarsler, affald hober sig op i gangen og biler parkeres ulovligt til stor irritation for alle. Så hvordan skaber vi et godt naboskab, der hvor vi bor og i det område vi færdes i? Ja, udvalget bag festugen ser ’deling af information’ som et redskab og vi har derfor igen skabt mulighed for at alle beboere på Christiansbjerg kan komme til åbent hus eller besøge åbne fællesskaber hele ugen. På den måde nedbrydes fordomme og vi lærer den ukendte nabo eller forening at kende. Festugens hovedtaler er i år Anja Jørgensen, der er professor ved Institut for Sociologi og Sociale Studier i Aalborg. Hun vil tale om betydningen af naboskab, hvilke vi berige alle tilhørere. Festuge-udvalget ønsker at arrangementerne vil berige jeres kendskab til lokalområdet og særligt til naboen. Derfor udfordrer vi jer slutteligt til lørdag at kontakte jeres mest ukendte nabo, og invitere denne til kaffe hos jer om eftermiddagen. Vi kan ikke tvinge jer, men blot opmuntre jer til at overkomme frygten for ”den ukendte” nabo, ringe på og kort sagt byde på en varm drik og et besøg hos dig/jer. Resultatet kan kun blive godt!

 

Tak til alle vores sponsorer fordi de har gjort det muligt at skabe lidt af det eksklusive til ugen, men særligt takker vi alle samarbejdspartnere på Christiansbjerg, fordi de ALLE har ydet en indsats for at ugen giver de mange events til beboerne.

 

Vi ønsker jer alle en fantastisk festuge på Christiansbjerg, og beder jer alle overveje at tage en frivillig tørn i forberedelserne til næste års festlige uge.

Vi håber meget at I alle vil tænke og arbejde med på at skabe en ekstra dimension af sammenhold og fællesskab i dét der er vores nærområde og bymiljø - det attraktive Christiansbjerg.

Mvh Koordinator Peter Worm Madsen

- på vegne af initiativtagerne og samarbejdspartnerne bag Christiansbjerg Festuge

Spørgsmål? Kontakt Peter Worm Madsen // peter@christianskirken.dk

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now